News: Coronavirus in Croatia

Luksuzni apartmani u Splitu, Hrvatska - nekretnina vrijedna ulaganja

Od 2013. godine do današnjeg dana u gradu Splitu u Hrvatskoj dolazi do brzog rasta dolazaka i noćenja turista, što je uzrok povećanja potražnje za smještajnim jedinicama. To je sve utjecalo na pozitivnu investicijsku klimu u srednjoj Dalmaciji, osobito u centru Splita. Kada govorimo o centru Splita, onda se govori o slijedećim dijelovima Splita: stari grad koji se odnosi na Dioklecijanovu palaču, Varoš, Radunicu i prekrasna i ekskluzivna područja neposredno uz spomenute, kao što su Marjan, Meje, Manuš i Bačvice.

Luxury apartments in Split


To su sva mjesta gdje možete slobodno ulagati u nekretnine, odnosno u apartmane, smještajne jedinice i hotele. Povrat investicije je vrlo dobar i uvijek ovisi o upravljanju kvalitetnom i raznovrsnoj ponudi nekretnina. Ako želite ulagati u turizam i vratiti investiciju kroz turistički najam, sada je najbolje vrijeme za to. U ponudi imamo luksuzne apartmane u Splitu, koji su već obnovljeni ili za obnovu, gdje možete napraviti apartman prema Vašoj želji. Tržište nekretnina u središtu Splita vrlo je živopisno u ovom trenutku. Puno stranih kupaca koji žele imati stan za iznajmljivanje i mjesto za boravak tokom nekoliko tjedana na odmoru u Hrvatskoj. Ipak, čak i lokalni poslovni ljudi skloni su kupovini luksuznih apartmana u centru Splita s planom iznajmljivanja za turizam nekoliko godina s mogućnošću iznajmljivanja kasnije na duže razdoblje. Nekoliko savjeta kada se odlučite za kupnju stana u centru Splita: odredite svoj proračun, kontaktirajte pouzdanu agenciju koja će vas upoznati s tržišnom situacijom i aktualnim cijenama, budite otvorenog uma da biste vidjeli što više mjesta kako biste dobili "cijelu sliku" nekretnina koje su na prodaju. Sve to može vam uštedjeti vrijeme i novac, jer će vas kvalitetnija agencija za nekretnine voditi od početka do kraja procesa kupoprodaje, uvijek će Vas imati na umu i poštivati želje i potrebe klijenata.

Cijene u centru Splita i okolici, zbog svoje atraktivne lokacije, mogu ići od 2800 do 5000 Eur po m2, a još više na nekim specifičnim pozicijama. Isto tako, tijekom 2018. godine, kada se razmatra utjecaj bankovnih trendova, s jedne su strane snižene kamatne stope na zajmove za imovinu i s druge strane niže kamate na štednju. Konačno, pokazalo se da je kupnja i iznajmljivanje nekretnina troškovno učinkovitija od uštede novca.

Ono što čini grad Split tako privlačnim za ulaganje ili za život je izvanredna pozicija u središtu Dalmacije i lako povezivanje sa svim prekrasnim otocima (Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula itd.), lijepa klima, puno sunčanih dana, ukusna mediteranska kuhinje, čine ga rajem za gastronomiju i jednostavni način života.

 

Dodano: 02.11.2018.

Kategorija: HRVATSKE NEKRETNINE NOVOSTI

 
O AUTORU
Agencija za promet nekretninama Broker

Zrinka Buljan je diplomirana pravnica koja se savršeno pronašla u dinamici atmosfere na tržištu nekretnina. Otvorenim stavom i tolerantnim odnosom prema radu stvara priliku da kao ambiciozna i bistra djevojka, svojim inteligentnim odlukama i brzim reakcijama uvijek nudi nekoliko različitih rješenja. Zrinka uživa u svojim svakodnevnim aktivnostima i smatra da je dobar posao završen posao.