News: Coronavirus in Croatia

Živjeti i studirati u Hrvatskoj

Hrvatska je prepoznata ne samo kao zemlja u kojoj je dobro živjeti, nego i studirati. Uz jadransku obalu postoji više od 36 obrazovnih ustanova te se mnogi strani studenti odlučuju za dolazak u Hrvatsku i stjecanje dijela svog obrazovanja ovdje. Kada donesu odluku gdje će nastaviti s obrazovanjem, moraju pronaći mjesto za boravak. Broker agencija za nekretnine pomaže mnogim studentima u pronalaženju odgovarajućeg stana u Hrvatskoj. Obično imamo studente iz medicine, ekonomije, prava, društvenih znanosti, itd. Svi traže apartmane u blizini svog sveučilišta, ali važno je znati da je Split mali grad i da je sve vrlo pristupačno bilo pješice ili autobusom.

Living and studying in Croatia


Split je turistički grad pa je stanove teško pronaći u ljetnom razdoblju tijekom vrhunca turističke sezone, recimo od svibnja do rujna. Apartmani koji se iznajmljuju na duže (godinu ili više) mnogo je lakše pronaći. Moj savjet bi bio da se obratite svom agentu za nekretnine najmanje 2 mjeseca ranije, tako da on ima vremena da vam pronađe stan na osnovu vaših želja. Ipak, pokušajte dati svom agentu što više informacija o vašem upitu, kao što su: za koliko ljudi, koliko soba, fakultet na kojem studirate, plan vašeg dolaska i razdoblje najma, možda i proračunski raspon. To će vam sigurno uštedjeti vrijeme i pomoći vašem agentu da vam nađe najbolju opciju.

Za perspektivne studente koji ne znaju hrvatski postoje tečajevi na engleskom jeziku na visokim učilištima, ali u svakom slučaju Hrvatska je višejezična i gostoljubiva zemlja, pa ta činjenica olakšava strancima da se prilagode novom okruženju.

Broker agencija za promet nekretnina čini sve da pronađe novo mjesto za život budućih studenata, a ti se studenti često zaljube u Split i odluče kupiti nekretninu ovdje kao kuću za odmor u koju se uvijek mogu vratiti.
Budite sigurni da će Broker agencija za posredovanje nekretninama biti vaš pouzdan saveznik u pronalaženju vaše idealne nekretnine!

 

Dodano: 15.01.2019.

Kategorija: HRVATSKE NEKRETNINE NOVOSTI

 
O AUTORU
Agencija za promet nekretninama Broker

Zrinka Buljan je diplomirana pravnica koja se savršeno pronašla u dinamici atmosfere na tržištu nekretnina. Otvorenim stavom i tolerantnim odnosom prema radu stvara priliku da kao ambiciozna i bistra djevojka, svojim inteligentnim odlukama i brzim reakcijama uvijek nudi nekoliko različitih rješenja. Zrinka uživa u svojim svakodnevnim aktivnostima i smatra da je dobar posao završen posao.