Broker
NaslovnaBlog
Ljetni dvorac na moru u Trstenom pokraj Dubrovnika

19. svi 2017.

Ljetni dvorac na moru u Trstenom pokraj Dubrovnika

Avatar

Ivica Vulić

Generalni direktor


A summer manor on the sea in Trsteno near Dubrovnik

Povijesni utvrđeni ljetni dvorac iz XVI. stoljeća, potrebna kompletna restauracija, s mogućnosti za proširenje, na zapanjujućoj lokaciji s pogledom na otoke.

LOKACIJA S POGLEDOM NA MORE
Trsteno je staro naselje poznato po svojim kapetanima i pomorcima, bogate povijesti i prirodne baštine. Poznato po dvije divovske platane stare 500 godina, zaštićenim spomenicima prirode, koje su smještene u centru mjesta. Obilan izvor pitke vode osigurava da Trsteno ima bujnu, prirodnu i kultiviranu zelenu vegetaciju. Arboretum iz XIII stoljeća, pogled, ljetni dvorac, paviljon, akvadukt i fontane su jedan od najboljih primjera arhitekture koja se nalazi na području Dubrovnika. Sa svojim prirodnim ljepotama i vegetacijom, Trsteno je jedno od najljepših mjesta u regiji. Njegova čisto i nezagađeno more, šetnice uz obalu, moguće izlete na Elafitske otoke, i jednostavan pristup do Dubrovnika, čini Trsteno idealnim mjestom za odmor tijekom cijele godine.

Povijesni utvrdeni ljetni dvorac iz XVI. stoljeća, nakon resauracije bi imao 6 spavaćih soba, 2 studija, 3 dnevna boravka, blagovaonicu i ljetnu blagovaonicu, sa fantastičnim panoramskim pogledom na otoke i more, 1 minutu hoda do mjesta, na osami, 20 minuta od Dubrovnika.

Lokacija:
400 m od mora izravnim putem, 20 min do Dubrovnika, 40 min do zračne luke.

Situacija:
Vrlo privatna lokacija u prestižnom mjestu između stare crkve i svjetski poznatog arboretuma iz XIII stoljeća, s stazom izravno do mjesta.

Opis:

Utvrđeni ljetnikovac iz XVI. stoljeća obitelji Gradi iz Dubrovnika s dobro očuvanim antičkim mlinom, s gospodarskim zgradama, okrenut prema jugu s pogledom na more i otoke. Mnoge značajke kao što su otvori za muškete, 2 krušne peći, sušara, vinarija, vinski podrum, antička vrata i prozori, itd.

Nakon obnove, objekat će se sastojati od:
Na glavnoj razini: Recepcija, garderoba, velika obiteljska soba s antiknim mlinskim kamenjem, veliki dnevni boravak i kuhinja koja se nastavlja na ljetnu blagovaonicu s antičkom krušnom peći i roštiljem, glavna spavaća soba sa en suite kupatilom.
Na katu iznad: 2 spavaće sobe en suite.
Na gornjem katu: spavaća soba, kupaonica i dnevni boravak.
U gospodarskim zgradama: 2 studija i 2 spavaće sobe en suite.
Stropovi s gredama u cijelom objektu. Odobrena dozvola za planiranje (Tip 0, što je iznad Tip 1)

Izvani:
Na glavnoj razini: Veliki ulaz u dvorište s mogucnošću garaže, travnjaka i vrtova s prskalicama, mali postojeći ljetnikovac s mogućnosti bazena.
Usluge: Grijanje objekta i bazena na gorivo, električna mreža. Dobar mrežni tlak vode od strane pumpa u spremniku vode.

Površine:
Okućnica: oko 5 250 m²
Stambena površina (uključujući zidove): oko 700 m²

Podijeli sa

Ivica Vulić
Ivica Vulić

Generalni direktor

Ivica je Alfa i Omega agencije Broker, uspješan poslovni čovjek koji kreira i implementira sve politike firme od njenog osnivanja. Ugodna, racionalna i nezamjenjiva osoba koja svojim konstruktivnim pristupom rješavanju mnogobrojnih problema u poslovanju, svojim zaposlenicima pruža ogromnu potporu i savršenu mogućnost za rad i kontinuirano napredovanje.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt