Broker
NaslovnaBlog
Nekretnine u prvom redu do mora na prodaju, Hrvatska

05. srp 2024.

Nekretnine u prvom redu do mora na prodaju, Hrvatska

Avatar

Mia Gabela

Koordinator za nekretnine

Hrvatska obala – raj za investitore i ljubitelje mora

U posljednjih nekoliko desetljeća, Hrvatska obala posebno nekretnine u prvom redu do mora stekle su značajnu popularnost. Kao mediteranska destinacija za odmor, vrlo je privlačna za strane ulagače.Coastal-Property-For-Sale-Croatia
Hrvatska se službeno može pohvaliti najčišćim morem u Europi, što je čini idealnom destinacijom za ljubitelje mora. Zajedno s činjenicom da je Hrvatska nautička destinacija broj jedan. S više od 4300 jahti i mnogo manjih brodova dostupnih za iznajmljivanje, Hrvatska je na vrhu s 10% svjetske charter flote. Što čini nekretnine prvi red uz more izuzetno atraktivnima jer nude ne samo nevjerojatan pogled, pristup kristalno čistom moru, već i odličnu priliku za unosne investicije.

Zašto ulagati u Hrvatsku?

Interes za nekretnine na prodaju u Hrvatskoj raste iz godine u godinu, a tržište nekretnina ovdje je vrlo raznoliko. Ako razmišljate o ulaganju, sada je pravi trenutak da se upustite u ovaj pothvat i odlučite se na kupnju nekretnine u Hrvatskoj.
Visok turistički potencijal omogućava značajan prihod od najma, posebno tijekom ljetne sezone. Mnogi vlasnici ostvaruju značajan povrat na investiciju kroz iznajmljivanje svojih nekretnina turistima. Nekretnine uz obalu često bilježe rast vrijednosti kroz vrijeme, što može rezultirati dobrom dugoročnom investicijom.Ove nekretnine često dolaze s dodatnim pogodnostima kao što su privatni pristup plaži.

Najpopularnije lokacije za ulaganje

Najatraktivnije lokacije za strane ulagače su one koje imaju najveću turističku posjećenost, jer samim time imaju povrat sredstava. U tu kategoriju spadaju gradovi uz more: Dubrovnik, Split, Primošten, Rogoznica, Trogir, Korčula, otok Hvar i otok Brač. Najveća potražnja je za nekretninama prvi red do mora, u povijesnim i kulturnim destinacijama koje nude odličnu infrastrukturu, urbanističko planiranje i prometnu povezanost s ostatkom zemlje, te blizinu zračnih luka.

Prema najnovijim podacima Global Property Guide-a, više od 70.000 stranaca posjeduje nekretnine u Hrvatskoj. Većina tih nekretnina nalazi se na obali većinom prvi red do mora, uglavnom u regiji Dalmacije. Samo 3% stranaca odlučuje ulagati u područje oko glavnog grada Zagreba.

Cijene nekretnina uz obalu

Cijene nekretnina uz obalu, posebno prvi red do mora, su znatno više u usporedbi s unutrašnjosti Hrvatske. Ovo je rezultat visoke potražnje, turističkog potencijala i ograničene ponude. Ovisno o lokaciji, cijene mogu varirati, ali su generalno najviše u popularnim destinacijama.

Dubrovnik

Dubrovnik-house-with-three-units-and-a-sea-view-for-saleDubrovnik, poznat kao “biser Jadrana”, najposjećeniji je dalmatinski stari grad u Hrvatskoj. Osnovan u 13. stoljeću, Dubrovnik je razvio važnu luku na Mediteranu pod mletačkom vlašću. Ako želite posjedovati komadić ovog povijesnog bisera, pogledajte našu ponudu nekretnina u Dubrovniku i pronađite svoj idealni dom uz Jadran.

Dubrovnik: Cijene nekretnina prvi red do mora mogu doseći do 5.000 – 10.000 eura po kvadratnom metru.

Split

Split-real-estateSplit je najveći grad u Dalmaciji i ishodište mnogih otočkih krstarenja. Kao jedna od najvećih kruzerskih i morskih luka u Hrvatskoj, svake godine privlači bezbroj posjetitelja. Stari grad Splita je prostrani labirint malih kamenih ulica i restorana. Otkrijte čari Splita i investirajte u nekretninu u srcu Dalmacije. Pogledajte našu bogatu ponudu nekretnina u Splitu.

Split: Cijene se kreču između 3.500 – 9.000 eura po kvadratnom metru.

Korčula

Na arhitekturu starog grada Korčule uglavnom je utjecala mletačka renesansa, ali izvan starog grada u uvali Luke Korčulanske (Kalac) mogu se vidjeti i neki lijepi primjeri arhitekture 1930-ih godina. Ako želite živjeti u mirnom mediteranskom raju, pronađite svoju oazu mira među našim nekretninama na otoku Korčuli.

Otok Korčula: Cijene su slične kao u Dubrovniku, oko 4.000 – 8.000 eura po kvadratnom metru.

Primošten

Nekada otok, Primošten je sačuvao ugođaj i sve arhitektonske značajke srednjovjekovnog mediteranskog ribarskogmjesta. Prirodno zaštićen od vjetrova, okružen vinogradima utkanim u kameno saće, podno brežuljaka nalazi se marina Kremik, jedinstvena na Jadranu. Ako želite se probuditi uz pogled na kristalno čisto more, nekretnine u Primoštenu vam to omogućuju.

Primošten: Cijene su između 3.000 – 6.000 eura po kvadratnom metru.

Podijeli sa

Mia Gabela
Mia Gabela

Koordinator za nekretnine

Mia je društvena i vesela osoba koja svojom ambicioznošću u najkraćem roku ostvaruje vlastite ciljeve. Mia je vrlo organizirana i iako svoj posao shvaća vrlo ozbiljno, svakom novom zadatku pristupa s pozitivnim stavom i osmijehom te daje sve od sebe za svoje klijente. Najviše se bavi nekretninama na zadarskom području pa je uvijek "u pokretu". Također vjeruje da je uz pozitivnu energiju i stav sve moguće.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt