NaslovnaBlog
Nekretnine u prvom redu do mora na prodaju, Hrvatska

15. ruj 2021.

Nekretnine u prvom redu do mora na prodaju, Hrvatska

Avatar

Mia Gabela

Koordinator za nekretnine

U posljednjih nekoliko desetljeća Hrvatska je stekla popularnost kao mediteranska destinacija za odmor, što ju je istovremeno učinilo privlačnom za strane ulagače. Interes za nekretnine na prodaju u Hrvatskoj sve je veći i veći, a tržište nekretnina ovdje je vrlo raznoliko. S našim vodičem i savjetima definitivno je pravi period za ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj i ostvarivanje zadovoljavajućeg povrata ulaganja.

Coastal-Property-For-Sale-Croatia
Najpopularnije lokacije za strance su Dubrovnik, Split, Primošten, Rogoznica, Trogir, Korčula, otok Hvar i otok Brač. Najveća je potražnja za nekretninama uz more, u povijesnim i kulturnim destinacijama s dobrom infrastrukturom, urbanističkim planiranjem i prometnom povezanošću s ostatkom županije, a također i u blizini zračne luke.

Najnoviji podaci Global Property Guide -a pokazuju da više od 70.000 stranaca posjeduje nekretnine u Hrvatskoj. Većina nekretnina u Hrvatskoj kupljena je na obali mora, uglavnom u regiji Dalmacije. Prema istom istraživanju, samo 3% stranaca odlučuje ulagati u područje oko glavnog grada Zagreba.

Iako su cijene nekretnina koje se nalaze uz more veće, s obzirom na turistički potencijal – kupnja nekretnine u Hrvatskoj smatra se dobrom investicijom za mnoge strane državljane.

Dubrovnik
Dubrovnik, poznat i kao “biser Jadrana”, najposjećeniji je dalmatinski stari grad u Hrvatskoj. Dubrovnik je osnovan u 13. stoljeću i razvio se pod mletačkom vlašću u važnu luku na Mediteranu.

Split
Split je najveći grad u Dalmaciji i ishodište mnogih otočkih krstarenja. Kao jedna od najvećih kruzerskih i morskih luka u Hrvatskoj, svake godine privuče bezbroj posjetitelja. Splitski stari grad prostrani je labirint malih kamenih ulica i restorana.

Korčula
Na arhitekturu starog grada utječe uglavnom mletačka renesansa. Iako se izvan starog grada u uvali Luke Korčulanske (Kalac) mogu vidjeti i neki lijepi primjeri arhitekture 1930 -ih.

Primošten
Nekada otok, Primošten je sačuvao ugođaj i sve arhitektonske značajke srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog mjesta. Prirodno zaštićen od vjetrova, okružen vinogradima utkanim u kameno saće, podno brežuljaka nalazi se marina Kremik jedinstvena na Jadranu.

Podijeli sa

Mia Gabela
Mia Gabela

Koordinator za nekretnine

Mia je društvena i vesela osoba koja svojom ambicioznošću u najkraćem roku ostvaruje vlastite ciljeve. Mia je vrlo organizirana i iako svoj posao shvaća vrlo ozbiljno, svakom novom zadatku pristupa s pozitivnim stavom i osmijehom te daje sve od sebe za svoje klijente. Najviše se bavi nekretninama na zadarskom području pa je uvijek "u pokretu". Također vjeruje da je uz pozitivnu energiju i stav sve moguće.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt