Apartmani na prodaju

Pronađite apartmane na prodaju u Hrvatskoj na Broker.hr. Imamo najbolje hrvatske nekretnine za prodaju. Kupite svoj idealni dom, apartman ili vilu na najatraktivnijim i najzanimljivijim mjestima na hrvatskim otocima i obali. Nazovite nas na +385 21 541 000 i opišite željenu nekretninu u Hrvatskoj. Ponuda apartmana u Hrvatskoj. Na ovoj stranici možete pronaći sve naše oglašene apartmane na prodaju na svim lokacijama u Hrvatskoj. Ako tražite stan na nekom određenom mjestu, upotrijebite našu tražilicu na vrhu stranice - najprije odaberite za prodaju u tipu oglasa, apartman u tipu nekretnine, a zatim odaberite regiju i lokaciju koju tražite, također možete odabrati 1. red do mora za samo apartmane prvi red do mora. U Prednostima imate još mnogo drugih opcija za detaljniju pretragu nekretnina. U našoj ponudi imamo i ne oglašene apartmane koji se prodaju privatno tako da nam možete poslati detaljne informacije o apartmanu koji želite i mi ćemo Vam poslati našu ponudu apartmana po Vašem upitu.

Zadar - Apartman u prvom redu do mora

00 2024 108 Zadar area apartment for sale Na prodaju
€ 520.000

Hrvatska nekretnina, okolica Zadra. Apartman koji se sastoji od 5 spavaćih soba, položen u prvom redu do mora....

Klikni za više

130m² Površina 60m² Zemljište 5 Soba/e 10m od mora 1. red do mora

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.