Naši klijenti


Što naši klijenti kažu o nama


“Iskustvo kupnje cijele kuće bilo je savršeno! Hvala obitelji Vulić, posebno Dinu! Pomagao mi je u svemu, ništa mu nije bilo previše. Jako se trudio pronaći pravu nekretninu za nas i uspio!”


Susanne Sevelda

 

“Posebno hvala Darku iz agencije, nekoliko mjeseci smo bili u kompliciranom dogovoru s prodavačem, s vrlo specifičnim zahtjevima. Zahvaljujući njegovoj upornosti, konačan posao sklapa se po tržišnim uvjetima. Zahvaljujući njihovoj mreži, uspio sam odgovoriti na sve zahtjeve da neeuropski državljani postanu vlasnici na otoku Korčuli. Hvala vam”


Antoine Rosset

 

“Želimo izraziti naše pravo zadovoljstvo ovom agencijom. Oni su se jako dobro brinuli o nama tijekom naše nabave kuće u Hrvatskoj. Bez sumnje ćemo ih preporučiti.”


Jonathan Santi

 

“Kada smo odlučili potražiti kuću za odmor u Hrvatskoj, susreli smo se s Dinom Vulićem koji je organizirao pregled različitih kuća. Pronašli smo našu kuću iz snova i Dino i njegov tim vodili su nas kroz cijeli proces provjeravajući pravni status imovine, Ugovor o kupoprodaji i postupak plaćanja itd. Rad s takvim profesionalnim timom proces je bio vrlo glatak za nas, objasnili su dobro svaki korak i također žurno odgovarao na naša beskrajna pitanja. Također, cijenimo činjenicu da je Dino bio vrlo jasan u onome što bismo mogli i trebali očekivati i nije davao lažna obećavanja te na kraju nije bilo loših iznenađenja. Stvarno možemo preporučiti Broker kao vašeg agenta za nekretnine u Hrvatskoj.”


Klijenti iz Švedske

 

“Imamo samo pozitivna iskustva i stvari koje treba spomenuti o Broker Grupi i njihovim agentima s kojima smo bili u kontaktu, tijekom procesa kupnje apartmana u Hrvatskoj.
Sigurno i angažirano vođenje kroz cijeli proces od prvog kontakta, odabira apartmana, pokazivanja apartmana i cijelo vrijeme smo dobijali jasne informacije o koracima u tom procesu i kada činiti što.
Vrhunski!”


Petar i Mi Domicelj, Švedska

 

“U 2003. godini, dok smo bili u posjetu rodnoj kući moga oca na otoku Visu, zaljubili smo se u malu kuću na rubu grada. Iako ju je oplahivalo more u uvali bila je veoma ruševnom stanju i ne realna mogućnost za restauraciju. Nakon godina istraživanja i mnogih slijepih ulica odlučili smo potražiti sličnu nekretninu.

Vratili smo se u Hrvatsku 9 godina kasnije s našom djecom i nekim bliskim prijateljima i proveli divan tjedan na katamaranu uživajući u kristalno čistom toplom moru, ljubaznim ljudima i odličnoj hrani - sve što je dio Dalmatinskih otoka.

Ova avantura, zajedno s daljnjim tjednom koji smo proveli na kopnu istražujući Korčulu i Dubrovnik, ponovo je probudila našu čežnju za vlastitim komadićem hrvatskog raja. Kod kuće u Cape Town-u, na jugu Afrike, istraživali smo mnoge web stranice agencija za nekretnine, ali ubrzo je Broker Agencija za nekretnine postala naš zadani web za traženje nekretnina.

Nakon nekog vremena smo našli ono što smo mislili da je blisko našoj izvornoj viziji na otoku Visu. Kontaktirali smo putem e-pošte, a zatim telefonom s Meri Vulić i dogovoreno je da ćemo putovati u Hrvatsku i pregledati nekretninu. Upoznali smo Dina Vulića - sina Meri i Ivice - divan mladić pun energije i entuzijazma. No prilikom pregleda nekretnine, što je otprilike 2 sata od Splita, odlučili smo da to definitivno nije za nas.

Dino je predložio da odemo na kavu i razgovaramo o tome što tražimo.

Plan je napravljen, otišli smo iz smještaja i otputovali natrag u Split u konvoju s Dinom, koji je već pronašao smještaj za nas u Splitu, koji je postao naša baza za sljedećih 10 dana.

Sljedećeg jutra otišli smo do Broker ureda i susreli se s Meri, Ivicom i Dinom. Objasnili smo što tražimo i dali im uvid u naš životni stil. Dogovoreno je da ćemo im dati jedan dan za organiziranje nekih nekretnina za posjetu.

Zatim smo posjetili nekoliko nekretnina i suzili popis na 3. Pošto su bile potrebne rekonstrukcije i unutarnje preuređenje, Vulići su nam našli arhitekta, dizajnera interijera i voditelja/inženjera projekta. Sljedećih nekoliko dana proveli smo razgovarajući o mogućnostima i idejama te je odlučeno da ćemo naručiti ovaj tim za reviziju svake nekretnine i naprave procijenu nekoliko mogućih dizajna i cijene za obnovu.

Provodeći puno vremena s Ivicom, Meri i Dinom, izgradili smo istinski odnos i imali smo čast biti pozvani u njihovu kući na večeru, zajedno s našom djecom. Osjećali smo potpuno povjerenje u Vuliće i njihov integritet, što je izuzetno važno prilikom sklapanja posla na velikoj udaljenosti.

Mjesec dana kasnije pregledali smo 3 nekretnine i odlučili dati ponudu za mali stan na otoku Hvaru. Nakon nekoliko dana pregovaranja, dogovor je bio postignut i kupili smo naš mali komadić raja!

Proces je bio besprijekoran i jednostavno sklopljen. Papirologija je bila čista i bez napora. Vulić je brinuo o svakom aspektu.

Tada smo angažirali arhitektonski i inženjerski tim i počelo se s rušenjem unutrašnjosti objekta.

Mjesec dana kasnije odlučili smo da nam se proces toliko svidio i imali smo potpuno povjerenje i afinitet u stručni tim da smo odlučili kupiti još jedan veći stan. Opet je proces bio bez napora i opet smo razvili vrlo bliske veze s Vulić timom i stručnim timom s kojim su nas upoznali.

Trenutno dolazimo svaka 3 mjeseca kako bi dogovorili unutarnje mogućnosti i napravili odabir. Sada smo 3 mjeseca od ugradnje namještaja - što će biti baš na vrijeme za ljeto.

Cijeli proces je bio ugodan, a mi se veselimo našim obnovljenim nekretninama i produženim ljetima u Hrvatskoj. Možemo toplo preporučiti Ivicu, Meri i Dina Vulić iz Brokera koji su postali naši novi prijatelji i kojima smo tako zahvalni što su nam olakšali ovo novo poglavlje.”Tomas i Barbara, Južna Afrika

 

"Prije nego smo upoznali Meri Vulic iz Brokera u 2008 vec smo dugo bili tražili naše “mjesto pod suncem”. Hrvatska je bila zadnja lokacija koju smo išli posjetiti, i zapravo smo se vec bili odlucili za stan u južnoj Francuskoj. Ali vec nakon prvog obilaska nekretnina pod vodstvom Meri shvatili smo da se niti jedno mjesto u Europi ne može mjeriti s ljepotom Hrvatske obale Jadrana. Nakon toga odluka je bila laka, znali smo GDJE ali još nismo znali ŠTO kupiti. Zahvaljujuci Meri uskoro smo odlucili i što kupiti - kao da nam je citala misli. Odmah smo se zaljubili u mjesto, i odmah donjeli odluku - i od tog momenta nismo trebali ništa raditi osim pratiti upute koje nam je Meri dala. Kupnja nekretnine pod njenim vodstvom (i ostatka Broker tima) je prošao s lakocom. Sve od provjere vlasništva nekretnine, sve legalne procedure do finalne transakcije i riješavanja problema - pobrinuli su se baš o svemu. Ali tu nije bio kraj: opremanje kuce, pronalaženje majstora, dogovori sa susjedima...itd. bili su tu za nas u svakom trenutku kad smo ih trebali. Sada jedva cekamo sljedeci put kada idemo posjetiti naše mjesto pod suncem. Hvala Meri, hvala Brokeru. Svima kojih zanima - dajemo našu preporuku od srca!"


Ela i Thomas Oslo, Norveška

 

"Bio nam je san kupovina kuce u Hrvatskoj za provodenje praznika i godišnjeg odmora tijekom godine.

Kao najlakši nacin za pronalazak nekretnina koristi smo se internetom. I imali smo na izboru veliki broj agencija za nekretnine - od lokalnih do internacionalnih koje su nam nudile liste nekretnina i pomoc pri kupnji.

Mi smo imali srecu. Zahvaljujuci sudbini došli smo u ruke agencije Broker, koju vode direktno vlasnici – g. Ivica i njegova žena gda. Meri. Oni su nam ponudili da dodemo u Hrvatsku i obidemo sve nekretnine za koje smo bili zainteresirani. Od prvog dana i sastanka nikad nismo požalili što smo odabrali njihovu agenciju. Pružili su nam  150% pomoci u svemu! Razne dane kada smo išli s gdom. Meri i pregledavali nekretnine, ali nismo mogli naci neku koja nam se svida. Hvatao nas je umor i nervoza, ali gda. Meri nas je ohrabrivala govoreci - " ne brinite, naci cemo pravu kucu za Vas". I zaista jesmo! Nakon te kuce godinu poslje kupili smo još jednu zahvaljujuci Brokeru! Pomogli su nam s tisucu malih problema s kojima se susretnete kada imate kucu u inozemstvu, savjetovali su nas u pravnim stvarima, pronalazili profesionalce za gradevinu iako je njihov posao vezan za kupoprodaju nekretnine bio gotov. Sada skoro dvije godine nakon ovog iskustva razumijemo koliko smo bili sretni što smo upoznali ove ljude. Rade svoj posao sa srcem i to ih cini razlicitim od drugih!"

Paolo i Maria iz Italije

 

“Bilo je veoma lako stupiti u kontakt s Brokerom, i pomogli su nam na najbolji moguci nacin kroz cijeli proces kupovine kuce iz snova u Hrvatskoj.

Sve se odvijalo mnogo brže i lakše nego smo ocekivali.

Zaista Vam možemo preporuciti Broker za vašu kupovinu nekretnine u Hrvatskoj.”

Mats i Susanne. Stockholm, Švedska

 

“Moja žena i ja zajedno s našom djecom smo posjecivali Hrvatsku zadnjih 5 godina. Putovali smo svugdje po svijetu iz Australije i osjetili da smo našli najljepše i najorginalnije mjesto u Hrvatskoj.

Kada smo poceli razmišljati o kupovini vile za odmor pregledavali smo regije s raznim agencijama dok nismo upoznali Meri i Ivicu.

Nakon jednostavnog telefonskog razgovora Meri i Ivica su se našli s nama sljedeceg jutra i nakon pažljivog razgovora o našim potrebama odveli su nas na njihov brod da pogledamo 8 predivnih i pažljivo odabranih nekretnina. Nakon što smo smanjili odabir na 3 moja žena i ja smo radili prisno s Meri i Ivicom da finaliziramo kupnju predivnog doma na Bracu. Zahvaljujuci njihovim pažljivim savjetima u mogucnosti smo koristiti se nekretninom za vikende i školske praznike zbog dobre povezanosti Braca trajektom kao i drugih savjeta koji su potrebni kada kupujete vilu u raju..

Meri i Ivica su sada postali naši prijatelji i znamo da nismo mogi raditi s boljim timom.”

Wayne Australia

 

“Oprostite što se već punih tjedan dana ne javljam, otkako sam stigao u Norvešku, ali toliko sam imao obaveza od samog dolaska, da jednostavno skoro nimalo slobodnog vremena nisam imao. Prvi dojmovi su dosta dobri, iako je jako teško bilo napustiti Brač i Jadran. U svakom slučaju, već planiram kad bih se vratio. Ukoliko imate dodatnih ideja, slobodno se javite. Bez obzira na ukupni ishod, moram Vas pohvaliti kao izuzetne profesionalce i kvalitet na kakav dosad kod nas u sektoru nekretnina još nisam naišao. Hvala Vam puno za sav trud - nemam nikakve dileme da ćete uvijek lako naći mušterije koje će pri tom biti i vrlo zadovoljne suradnjom s Vama, a svakako ću Vaše usluge srdačno preporučiti svakom tko bilo razmišlja o prodaji ili kupovini u Dalmaciji. Puno pozdrava sa prilično hladnijeg sjevera!”


Boris, Norveška

 

“Ovime se želim od srca zahvaliti ekipi BROKER, osobito gospođi Meri Vulić, na njihovoj silnoj pomoći i podršci. Ovu agenciju poznam od njihovih početaka (moj šogor je kupio 1993. vikendicu) a i u zadnjim godinama sam je doživjela kao ekstremno kompetentnu, angažiranu, pouzdanu i serioznu agenciju. Osim profesionalnosti želim napomenuti da gospođa Meri Vulić, ne samo da posjeduje savršeno znanje tržišta, nego je i kao osoba veoma simpatična, ljudska, empatična. Čovjek je može u bilo koje vrijeme kontaktirati, javi se promptno i pronađe za svaki problem najbolje riješenje. Zaista si ne mogu zamisliti boljeg agenta! Svakome, tko je donio odluku kupiti nekretninu u ovoj predivnoj zemlji, veoma bi preporučila agenciju BROKER - to je 100% garancija bezbrižne kupoprodaje nekretnine iz snova u Hrvatskoj!
Draga gospođo Meri, iz čitavog srca se zahvaljujem na Vašoj velikoj pomoći, Vašem beskrajnom strpljenju, Vašoj podršci i želim Vama i Vašoj ekipi i nadalje puno uspjeha! Bila bi veoma sretna ako bi mogli ostati i nadalje u kontaktu. Još jednom HVALA NA SVEMU!”


Dagmar Tesarek, Beč, Austrija

 

“Bilo je stvarno lako stupiti u kontakt s Brokerom, a oni su nam pomogli na najbolji mogući način u cijelom procesu kupnje naše kuće iz snova u Hrvatskoj. Sve je bilo mnogo brže i lakše nego što smo očekivali. Mi stvarno možemo preporučiti Broker za vaš posao u vezi s nekretninama u Hrvatskoj.”


Richard Nagel, Švedska

 

“Možda najvažnija agencija za promet nekretninama u Splitu. Na prvom katu zgrade na najvažnijem trgu splitske luke. Ako ste francuski građanin, Zrinka govori savršeni francuski i druge jezike. Preporučujem ovu agenciju.”


Fabienne Capi, Francuska

Više recenzija


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.