O nama

Poštovani posjetitelji,

Broker je jedna od vodećih hrvatskih agencija za nekretnine osnovana 1993. godine i ima preko 28 godina iskustva. Posljednjih godina naše poslovanje je značajno poraslo i naša agencija sada zapošljava više od 25 mladih ljudi.

Naš glavni ured nalazi se u Splitu, dalmatinskom gradu poznate povijesti i raskrižju trgovačkih ruta. Imajući međunarodnu zračnu luku koja nudi izravne letove za većinu europskih metropola, manje od pola sata od našeg ureda, vrlo je pogodno za naše klijente za koje organiziramo inspekcijska putovanja, uključujući: Smještaj, najam automobila i druge usluge po potrebi.

NAŠ URED:

Split, Obala kneza Branimira 1, tel/fax 385 21 541 000


Main office   Main office   Main office

Main office   Main office   Main office


Od svibnja 2006., kroz zračnu luku Split, nekretnine u Hrvatskoj su lako pristupačne zahvaljujući uvođenju low cost letova poput Easy Jet, WizzAir i German Wings.

"Broker-Grupa" je aktivna u svim segmentima poslovanja nekretninama: kuće, zemljišta, stanovi, poslovni prostori, kupnja, prodaja i zakup. Osim našeg glavnog ureda u Splitu, imamo urede na otoku Hvaru i otoku Braču; Obje vrlo popularne turističke destinacije u velikoj potražnji onih koji žele kupiti nekretninu s dobrom vrijednosti na mediteranskom otoku.

Također imamo najbolji izbor investicijskih mogućnosti na hrvatskoj obali. Te se ponude kreću od zemljišnih parcela s dozvolama za izgradnju stanova, vila ili hotela do malih otoka na prodaju. Vrijedno je spomenuti i zemljišta za izgradnju velikih poslovnih centara u Splitu i Zagrebu. Mnogi privatni hoteli i off-plan projekti također su uvijek dostupni putem naše agencije.

broker on beach

"Hrvatska je otkriće tokom ljeta, svatko od čitatelja Sunday Timesa do pismoznanaca Lonely Planeta odabiru Hrvatsku za njihov broj jedan, apsolutni favorit za mediteranski bijeg. Ali čak i ako ste je posjetili u proteklih godinu ili dvije,  malo je vjerojatno da ste sve vidjeli i iskusili"
:: Ljeto u Hrvatskoj, The Sunday Times, 12. veljače 2006


Za transfere do nekretnina imamo dostupno:
- Jeep Grand Cherokee
- Mercedes Viano VIP 5 + 1
- Rivijera 3350
- Robinson 44

Jeep Grand Cherokee SRT8   Mercedes Viano VIP   Riviera 3350   Robinson 44
Također možemo organizirati i sva druga prijevozna sredstva prema želji.

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

 


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.