NaslovnaBlog
Info za inozemne kupce

18. svi 2017.

Info za inozemne kupce

Avatar

Ivica Vulić

Generalni direktor


MOGU LI INOZEMNI KUPCI KUPITI NEKRETNINE U HRVATSKOJ?

Od 01. veljače 2009. građani svih zemalja članica EU, kao fizičke osobe mogu kupovati nekretnine poput hrvatskih građana. Nekretnine koje ne mogu kupiti inozemne fizičke osobe su poljoprivredna zemljišta i šume. Građani drugih zemalja, izvan EU, mogu kupiti nekretnine uz suglasnost Ministarstva vanjskih poslova. Odobrenje mogu dobiti građani onih zemalja s kojima je Republika Hrvatska potpisala ugovor o reciprocitetu.

Postupak je sljedeći:

Kada se strani državljanin odluči za kupnju nekretnine, zaključuje kupoprodajni ugovor s prodavateljem, koji u to vrijeme ne mora biti ovjeren kod javnog bilježnika, i zajedno s propisanom dokumentacijom, se podnosi Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu. Nakon što se dobije odobrenje može se obaviti upis vlasništva na njihovo ime i platiti porez na promet nekretnina.
Strani državljani koji osnuju ili koji već imaju osnovanu tvrtku u Hrvatskoj mogu kupovati nekretnine kao vlasništvo tvrtke, bez ikakvih ograničenja. Građani svih zemalja mogu osnovati tvrtku u Hrvatskoj.

KAKO OSNOVATI TVRTKU U HRVATSKOJ?

Osim kupovine nekretnine kao fizička osoba, strani državljani mogu osnovati tvrtku u Hrvatskoj, te steći vlasništvo nekretnine kao hrvatska tvrtka. U ovom slučaju, nije potrebno čekati odobrenje od Ministarstva pravosuđa, jer kupac stranog državljanstva kao osnivač i vlasnik hrvatske tvrtke ima jednaka prava kao i hrvatske pravne osobe.

Određeni postotak stranih državljana odlučuje za ovaj korak, stoga našim stranim klijentima nudimo usluge osnivanja tvrtke u Hrvatskoj. Osnivanje tvrtke traje od 1-2 tjedna. Ako ste fizički prisutni u Hrvatskoj, možemo Vas pratiti i pomoći vam kroz svaki korak. Ako niste ovdje, to nije problem, mi ćemo poslati punomoć koju potvrdite u svojoj zemlji, a mi obavimo sve za Vas. Troškovi osnivanja tvrtke ukupno iznose do cca. 4,000 €, uključujući poreze, naknade javnog bilježnika, naknade državnim uredima, temeljni kapital u iznosu od 20.000 kuna i drugi troškovi banke.

Ukoliko i Vi želite osnovati tvrtku u Hrvatskoj, nudimo brzu i kvalitetnu uslugu za osnivanje tvrtke u Vaše ime.

1. Odabrati naziv tvrtke
– Prilikom odabira imena, morate imati na umu da je ime mora biti na hrvatskom, engleskom ili latinskom jeziku
– Naziv tvrtke također može biti Vaše ime, srednje ime ili prezime
– Naziv mora biti jedinstven u regiji, i odobren od strane javnog bilježnika, stoga predlažemo da pripremite barem tri opcije

2. Ovjeriti kopiju putovnice

3. Za potvrdu punomoći – apostil javnog bilježnika

Podijeli sa

Ivica Vulić
Ivica Vulić

Generalni direktor

Ivica je Alfa i Omega agencije Broker, uspješan poslovni čovjek koji kreira i implementira sve politike firme od njenog osnivanja. Ugodna, racionalna i nezamjenjiva osoba koja svojim konstruktivnim pristupom rješavanju mnogobrojnih problema u poslovanju, svojim zaposlenicima pruža ogromnu potporu i savršenu mogućnost za rad i kontinuirano napredovanje.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt